2022

Bâtard-Montrachet Grand Cru

Log in voor prijs informatie
Niet op voorraad
  • 100% van alle exclusieve en bijzondere wijnen in huis
  • Gratis verzending vanaf €500 excl. btw
  • Klantenservice tot je dienst
  • Jarenlange ervaring als sommeliers

Productinformatie

Domaine Fontaine-Gagnard is een wijndomein in Chassagne-Montrachet heeft ongeveer 12ha wijngaarden verdeeld over 22 verschillende appelaties. Grotendeels verdeeld over verschillende Premier crus en Grand Crus in Chassagne-Montrachet. Daarnaast bezitten ze ook kleine percelen in andere gebieden, waaronder Volnay en Pommard.

Het huis stamt af van de beroemde familie Gagnard en wordt momenteel beheerd door Céline Fontaine en haar familie. Fontaine-Gagnard staat vooral bekend om hun witte wijnen die dan ook 75% van de productie beslaan. Céline laat dingen graag natuurlijk verlopen in de kelder en wijngaarden, het is wat het is en wat het is, is goed. De wijnen zijn elegant en slank, vaak met een mooi floraal karakter. De wijnen bieden alles wat men zoekt in Chassagne-Montrachet en meer.

Bâtard-Montrachet is een grand cru-wijngaard die samen met zijn grand cru buren Montrachet en Chevalier-Montrachet wordt Bâtard-Montrachet beschouwd als een van de allerbeste terroirs ter wereld voor het druivenras Chardonnay, dat complexe, gestructureerde wijnen maakt met uitstekende bewaarmogelijkheden.

Bâtard-Montrachet(11,97ha) ligt op het laagste deel van de Montrachet-heuvel - het land eronder is enkel geklasseerd om dorpswijnen te maken. Erboven ligt het prestigieuze Montrachet en daar weer boven Chevalier-Montrachet. Bâtard-Montrachet heeft een lichte helling en is oostelijk georiënteerd waardoor de stokken zijn blootgesteld aan de ochtendzon die de bodems opwarmen en zorgen goede rijping in het verder koele continentale klimaat.

De bodem onderaan de heuvel is dieper, kiezelachtig en met een groter aandeel klei dan hoger op de heuvel hierdoor is de drainage minder goed. Toch zorgt de bodem voor contact tussen wortels en de kalksteen eronder wat mogelijk bijdraagt aan de subtiele minerale kenmerken in Bâtard-Montrachet wijnen.

Je beoordeling toevoegen

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Blijf op de hoogte

Maandelijks informatie ontvangen over onze bijzondere wijnen?

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »