2022

Chassagne-Montrachet 1er Cru, La Grande-Montagne

Log in voor prijs informatie
Niet op voorraad
  • 100% van alle exclusieve en bijzondere wijnen in huis
  • Gratis verzending vanaf €500 excl. btw
  • Klantenservice tot je dienst
  • Jarenlange ervaring als sommeliers

Productinformatie

Domaine Fontaine-Gagnard is een wijndomein in Chassagne-Montrachet heeft ongeveer 12ha wijngaarden verdeeld over 22 verschillende appelaties. Grotendeels verdeeld over verschillende Premier crus en Grand Crus in Chassagne-Montrachet. Daarnaast bezitten ze ook kleine percelen in andere gebieden, waaronder Volnay en Pommard.

Het huis stamt af van de beroemde familie Gagnard en wordt momenteel beheerd door Céline Fontaine en haar familie. Fontaine-Gagnard staat vooral bekend om hun witte wijnen die dan ook 75% van de productie beslaan. Céline laat dingen graag natuurlijk verlopen in de kelder en wijngaarden, het is wat het is en wat het is, is goed. De wijnen zijn elegant en slank, vaak met een mooi floraal karakter. De wijnen bieden alles wat men zoekt in Chassagne-Montrachet en meer.

La Grande Montagne is een prestigieuze Premier Cru appellatie binnen Chassagne-Montrachet, gelegen in de Côte de Beaune regio van Bourgondië. Gelegen aan het zuidelijke uiteinde van de kalkstenen heuvels die de Côte d'Or helling vormen, ligt deze Premier Cru wijngaard op een unieke manier verspreid over de helling. Verscheidene van deze percelen liggen geïsoleerd van naburige wijngaarden, waardoor hun classificatie zelfs voor Bourgondische begrippen complex is. Hoewel er andere locaties binnen de bredere zone zijn die het label La Grande Montagne zouden kunnen krijgen, worden ze eerder geïdentificeerd met hun eigen namen, zoals La Romanée en Les Grandes Ruchottes.

Je beoordeling toevoegen

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Blijf op de hoogte

Maandelijks informatie ontvangen over onze bijzondere wijnen?

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »