2022

Chassagne-Montrachet 1er Cru, La Romanée

Log in voor prijs informatie
Niet op voorraad
  • 100% van alle exclusieve en bijzondere wijnen in huis
  • Gratis verzending vanaf €500 excl. btw
  • Klantenservice tot je dienst
  • Jarenlange ervaring als sommeliers

Productinformatie

Domaine Fontaine-Gagnard is een wijndomein in Chassagne-Montrachet heeft ongeveer 12ha wijngaarden verdeeld over 22 verschillende appelaties. Grotendeels verdeeld over verschillende Premier crus en Grand Crus in Chassagne-Montrachet. Daarnaast bezitten ze ook kleine percelen in andere gebieden, waaronder Volnay en Pommard.

Het huis stamt af van de beroemde familie Gagnard en wordt momenteel beheerd door Céline Fontaine en haar familie. Fontaine-Gagnard staat vooral bekend om hun witte wijnen die dan ook 75% van de productie beslaan. Céline laat dingen graag natuurlijk verlopen in de kelder en wijngaarden, het is wat het is en wat het is, is goed. De wijnen zijn elegant en slank, vaak met een mooi floraal karakter. De wijnen bieden alles wat men zoekt in Chassagne-Montrachet en meer.

La Romanée is een premier cru wijngaard(3,4ha) die hoog op de hellingen net ten zuiden van het dorp Chassagne-Montrachet ligt. Door erosie en zwaartekracht is de kalkbodem op deze hoogte licht en kiezelachtig. Dus goed gedraineerd en voedselarm -ideaal voor druiventeelt. Dit zie je terug in de wijnen die geconcentreerd en vlezig zijn met minerale tonen, doorgaans met medium body, perzik, amandel en een beetje kamperfoelie.

De wijnen mogen ook de naam La Grande Montagne heten, gezien de ligging zo hoog op de heuvel is dit een meer voor de hand liggende benaming. De naam La Romanée (zigeuner) komt veelvuldig voor in de Côte d'Or en moet niet verward worden met de Premier Cru wijngaard La Romanée in Gevrey-Chambertin of de veel prestigieuzere Grand Crus La Romanée, Romanée-Conti en Romanée-Saint-Vivant in Vosne-Romanée.

Je beoordeling toevoegen

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Blijf op de hoogte

Maandelijks informatie ontvangen over onze bijzondere wijnen?

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »