2022

Chassagne-Montrachet 1er Cru, Les Caillerets

Log in voor prijs informatie
Niet op voorraad
  • 100% van alle exclusieve en bijzondere wijnen in huis
  • Gratis verzending vanaf €500 excl. btw
  • Klantenservice tot je dienst
  • Jarenlange ervaring als sommeliers

Productinformatie

Domaine Fontaine-Gagnard is een wijndomein in Chassagne-Montrachet heeft ongeveer 12ha wijngaarden verdeeld over 22 verschillende appelaties. Grotendeels verdeeld over verschillende Premier crus en Grand Crus in Chassagne-Montrachet. Daarnaast bezitten ze ook kleine percelen in andere gebieden, waaronder Volnay en Pommard.

Het huis stamt af van de beroemde familie Gagnard en wordt momenteel beheerd door Céline Fontaine en haar familie. Fontaine-Gagnard staat vooral bekend om hun witte wijnen die dan ook 75% van de productie beslaan. Céline laat dingen graag natuurlijk verlopen in de kelder en wijngaarden, het is wat het is en wat het is, is goed. De wijnen zijn elegant en slank, vaak met een mooi floraal karakter. De wijnen bieden alles wat men zoekt in Chassagne-Montrachet en meer.

Cailleret, vaak "Les Caillerets" genoemd, is een prominente Premier Cru wijngaard in Chassagne-Montrachet. Het ligt op de middelste helling van de Côte d'Or heuvel ten zuiden van het dorp Chassagne-Montrachet en is uitsluitend beplant met Chardonnay wijnstokken. De naam Cailleret is afgeleid van de kiezels ("cailloux" in het Frans) die kenmerkend zijn voor veel wijngaarden in Bourgondië, en die hier bijzonder overvloedig aanwezig zijn. Net als bij de Caillerets van Volnay of Puligny is de bovengrond hier ondiep, kalkhoudend met een vleugje klei. Hoewel de Premier Cru wijnen van Cailleret consequent tot de beste wijnen van Chassagne-Montrachet behoren, dwingen ze vaak niet de prijzen of aandacht af die gereserveerd zijn voor de Grand Cru wijngaarden van de gemeente.

Je beoordeling toevoegen

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Blijf op de hoogte

Maandelijks informatie ontvangen over onze bijzondere wijnen?

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »