2022

Criots-Bâtard-Montrachet Grand Cru

Log in voor prijs informatie
Niet op voorraad
  • 100% van alle exclusieve en bijzondere wijnen in huis
  • Gratis verzending vanaf €500 excl. btw
  • Klantenservice tot je dienst
  • Jarenlange ervaring als sommeliers

Productinformatie

Domaine Fontaine-Gagnard is een wijndomein in Chassagne-Montrachet heeft ongeveer 12ha wijngaarden verdeeld over 22 verschillende appelaties. Grotendeels verdeeld over verschillende Premier crus en Grand Crus in Chassagne-Montrachet. Daarnaast bezitten ze ook kleine percelen in andere gebieden, waaronder Volnay en Pommard.

Het huis stamt af van de beroemde familie Gagnard en wordt momenteel beheerd door Céline Fontaine en haar familie. Fontaine-Gagnard staat vooral bekend om hun witte wijnen die dan ook 75% van de productie beslaan. Céline laat dingen graag natuurlijk verlopen in de kelder en wijngaarden, het is wat het is en wat het is, is goed. De wijnen zijn elegant en slank, vaak met een mooi floraal karakter. De wijnen bieden alles wat men zoekt in Chassagne-Montrachet en meer.

Criots-Bâtard-Montrachet is de enige Grand Cru wijngaard in de gemeente Chassagne-Montrachet. Hij ligt op de zuidoostelijke centrale helling van de Montrachet heuvel, aan het zuidelijke eindpunt van het Bâtard-Montrachet klimaat, met het befaamde Montrachet Grand Cru gebied boven op de heuvel. Deze met Chardonnay beplante wijngaard levert ingewikkelde, weelderige witte wijnen op die wereldwijd tot de beste worden gerekend. De naam "Bâtard", wat in het Frans "bastaard" betekent, zou afkomstig zijn van een plaatselijke landeigenaar die zijn wijngaarden verdeelde onder zijn zoon (de Chevalier), zijn dochters (Les Pucelles) en zijn buitenechtelijke zoon.

Je beoordeling toevoegen

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Blijf op de hoogte

Maandelijks informatie ontvangen over onze bijzondere wijnen?

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »