2021

Crozes-Hermitage (white)

Log in voor prijs informatie
3 op voorraad
  • 100% van alle exclusieve en bijzondere wijnen in huis
  • Gratis verzending vanaf €500 excl. btw
  • Klantenservice tot je dienst
  • Jarenlange ervaring als sommeliers

Productinformatie

De appelatie Crozes-Hermitage is veel groter zijn Hermitage en beslaat een groot gebied op de oostelijke oever van de de rivier, ten noorden en zuiden van de stad Tain L'Hermitage. Het gebied te noorden van de stad Tain L'Hermitage profiteert van een gunstig mesoklimaat en een warmtevasthoudend granietgesteente onder overwegend klei-kalksteenbodems.

Hier produceert Guillaume rijkere, complexere wijnen dan die van de vlakkere gebieden in het zuiden, waar alluviale bodems meer voorkomen. Geen van deze wijngaarden profiteert van de grotere hoogte of het hogere aantal zonuren dat de zuidelijker gelegen heuvels in het noorden wel hebben.

De witte wijnen van Guillaume zijn net zo interessant en diepgaand als zijn rode wijnen. Sorrels witte Crozes zijn afkomstig van 60 jaar oude wijnstokken uit Larnage, op kaolinerijke bodems. Elk jaar produceert hij slechts enkele vaten witte Crozes aangezien 15 hectoliter per hectare. In de neus tonen van gegrilde ananas en toast. In de mond rijp, rijk en rond met een fluweelzachte textuur en lange afdronk.

Je beoordeling toevoegen

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Blijf op de hoogte

Maandelijks informatie ontvangen over onze bijzondere wijnen?

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »