2022

Meursault-Blagny 1er Cru, La Pièce sous le Bois

Log in voor prijs informatie
17 op voorraad
  • 100% van alle exclusieve en bijzondere wijnen in huis
  • Gratis verzending vanaf €500 excl. btw
  • Klantenservice tot je dienst
  • Jarenlange ervaring als sommeliers

Productinformatie

La Pièce Sous le Bois is een Premier Cru-wijngaard aan de zuidkant van de Côte de Beaune. Het is de hoogste 1er cru wijngaard van Meursault(350m). Zoals de naam al doet vermoeden wordt de noordelijke bovenrand begrenst door bos. Ze kijkt uit over de Meursault wijngaarden Perrières en Charmes die verderop liggen.

Het ligt op de bovenste hellingen van de Côte d'Or-wand en is perfect zuidoost gericht. Het profiteert dus van het rijpingspotentieel van de ochtend- en vroege namiddagzon tijdens het groeiseizoen. De wijngaard is teven een van de zeven wijngaarden in het gebied waarvan de rode wijnen geclassificeerd mogen worden als Blagny Premier Cru.

De bodem is licht en steenachtig, en bestaat uit dezelfde kalksteen als in de beroemde klimaten eronder. De wijngaard profiteert van een zeer dunne bovengrond, waardoor de wijnstokwortels goed contact hebben met het harde kalksteengesteente. De steile wijngaard draineert vrij en gemakkelijk, wat betekent dat de wijnstokken een zekere mate van waterstress hebben.

Witte wijnen van de wijngaarden in Blagny zijn te onderscheiden van andere voorbeelden van Meursault-wijnen. Ze zijn over het algemeen iets lichter met pittige, bloemige karakters en kruiden. Velen hebben gesuggereerd dat de Meursault-wijnen uit Blagny het gat vullen tussen Meursault en Puligny-Montrachet, zowel stilistisch als geografisch.

Je beoordeling toevoegen

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Blijf op de hoogte

Maandelijks informatie ontvangen over onze bijzondere wijnen?

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »