2021

Vosne-Romanée 1er Cru, Aux Malconsorts

Log in voor prijs informatie
Niet op voorraad
  • 100% van alle exclusieve en bijzondere wijnen in huis
  • Gratis verzending vanaf €500 excl. btw
  • Klantenservice tot je dienst
  • Jarenlange ervaring als sommeliers

Productinformatie

Aux Malconsorts ligt in de zuidelijke hoek en is een van de meest gewaardeerde 1er Cru's binnen Vosne-Romanée, grenzend aan La Tâche. Lamarche bezit twee stukken binnen deze wijngaard aan de Z-O zijde (Nuits-Saint-Georges).

Het terroir hier lijkt erg op dat van La Tâche. Aux Malconsorts ligt op de glooiende helling van de Côte d'Or, waardoor het een gunstig zuidoostelijk oriëntatie heeft. Dit zorgt de hele dag voor zonlicht wat het koele klimaat in Bourgogne een beetje tempert. Druiven kunnen hierdoor langzaam en gelijkmatig rijpen, wat zorgt voor veel complexiteit en juiste zuurgraad.

De bodem in het bovenste deel is dun bestaat uit steenachtige klei op een harde kalksteen ondergrond. Lager op de helling wordt de grond iets dieper en rijker. Maar in alle gevallen betreft het arme bodems met goede drainage wat leidt tot kleine opbrengsten maar hoge concentratie.

Niet voor niet wordt deze wijngaard beschouwd als gelijkwaardig aan Grand Cru, de wijnen zijn elegant en levendig met kruidige, bloemige aroma's en zachte tannines. In 1936 toen de Grand Cru classificatie wettelijk werd vastgelegd werd Aux Malconsorts duidelijk gemarkeerd als ‘’eersteklas’’. Maar de toenmalige eigenaren  wezen hem af. Dit is nu slecht voor te stellen maar werd toen vaker gedaan, o.a. Rugiens en Epenots in Pommard.

Je beoordeling toevoegen

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Blijf op de hoogte

Maandelijks informatie ontvangen over onze bijzondere wijnen?

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »