Bordeaux

Frankrijk

Bordeaux, een legendarisch wijngebied in het zuidwesten van Frankrijk, is een toonbeeld van uitstekende wijnbouw en diverse terroirs.

Lees meer
Château La Connivence
Château La Connivence
Bekijk collectie

Bordeaux staat bekend om zijn historische wijngaarden langs de rivier de Gironde en produceert enkele van 's werelds meest prestigieuze en gewilde wijnen. De regio staat vooral bekend om zijn rode blends, vaak bestaande uit Merlot, Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc, die elk bijdragen aan de complexiteit en het rijpingspotentieel van de wijn. Bordeaux is verdeeld in de linker- en rechteroever en heeft iconische subregio's zoals Margaux, Pauillac, Saint-Émilion en Pomerol. Deze gebieden leveren wijnen op met verschillende kenmerken, variërend van weelderig en krachtig tot elegant en gestructureerd.

Het zeeklimaat van Bordeaux, de kiezelachtige bodem en de eeuwenoude wijnbouwtradities vormen samen de uitzonderlijke wijnen. Van de weelde van Château Margaux tot de kracht van Château Latour, Bordeaux-wijnen weten kenners over de hele wereld te boeien. Als hoeksteen van de wijnwereld blijft Bordeaux invloed uitoefenen en inspireren, waardoor het een tijdloze bestemming is voor zowel wijnliefhebbers als verzamelaars.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »