Chablis | Bourgogne

Frankrijk

Chablis staat bekend als een van de belangrijkste wijngebieden in Bourgogne, Frankrijk, en wordt geroemd om zijn karakteristieke en elegante witte wijnen.

Lees meer
Marie-Ange Guy Robin
Marie-Ange Guy Robin
Bekijk collectie
Daniël-Etienne Defaix
Daniël-Etienne Defaix
Bekijk collectie
Guillaume Michaut
Guillaume Michaut
Bekijk collectie
Fontaine de Chaule, Alexandre Fefeu
Fontaine de Chaule, Alexandre Fefeu
Bekijk collectie

De wijngaarden van Chablis liggen langs de rivier de Serein en profiteren van een uniek terroir dat wordt gekenmerkt door Kimmeridgian kalksteenbodems, die de druiven een vuursteenachtige mineraliteit geven. De regio produceert uitsluitend chardonnaywijnen met knisperende zuren, citrustonen en een staalachtig karakter.

Chablis is onderverdeeld in vier appellations: Petit Chablis, Chablis, Chablis Premier Cru en Chablis Grand Cru. Elk niveau weerspiegelt een variërend niveau van kwaliteit en rijpingspotentieel, waarbij Grand Cru het toppunt van Chablis uitmuntendheid vertegenwoordigt. Het koele continentale klimaat zorgt voor een traag rijpingsproces, wat bijdraagt tot de levendige zuren en zuivere fruitsmaken van de wijnen. Chablis-wijnen worden wereldwijd geroemd om hun ongeëvenaarde expressie van de Chardonnay-druif, waardoor de regio een bedevaartsoord is voor wijnliefhebbers die op zoek zijn naar het summum van frisse witte wijnen 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »