Champagne

Frankrijk

Champagne, een wereldberoemde mousserende wijnstreek in het noordoosten van Frankrijk, is synoniem met luxe en feest, maar er is een nieuwe stem van terroir gesproken wijnmakers.

Lees meer
Perrier-Jouët
Perrier-Jouët
Bekijk collectie
Sebastien Daviaux
Sebastien Daviaux
Bekijk collectie

Het unieke terroir van de regio, gekenmerkt door krijtachtige bodems, geeft de drie belangrijkste druivensoorten verschillende kenmerken: Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier. Het koele klimaat van de Champagne en de zorgvuldig gereguleerde productiemethoden dragen bij aan de creatie van bruisende meesterwerken.

Verdeeld in subregio's Montagne de Reims, Vallée de la Marne, Côte des Blancs en Côte des Bar, draagt elk gebied unieke elementen bij aan de diverse Champagnes die worden geproduceerd. De iconische mousserende wijn ondergaat een tweede gisting in de fles, waardoor de kenmerkende bubbels ontstaan. Van de knapperige en citrusachtige Blanc de Blancs tot de vollere en fruitigere Blanc de Noirs, Champagne biedt een spectrum aan stijlen voor verschillende smaken. Champagne staat synoniem voor feestelijkheden en blijft een wereldwijd publiek boeien met zijn ongeëvenaard vakmanschap en tijdloze allure.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »