Jean-Philippe Trousset/ Les Mesneux, Frankrijk

Jean-Philippe Trousset

Les Mesneux, Frankrijk

1 Product(en)

De expertise van Champagne Jean-Philippe Trousset is een kostbaar erfgoed, van generatie op generatie doorgegeven, dat zich vertaalt in Champagnes van onvergelijkbare kwaliteit en elegantie. Elke fles is het resultaat van nauwgezet vakmanschap en aandacht

Lees meer
Filter resultaten
Jaargang
Wijnsoort
Prijs
Champagne Terre d'Histoire, Brut Nature
Champagne Terre d'Histoire, Brut Nature
Jean-Philippe Trousset
Log in voor prijs informatie

Jean-Philippe Trousset leerde het vak van zijn moeder France Guillemart en vader Jackie Trousset. De Guillemarts hebben een ontzettende lange geschiedenis is Champagne, Nicolas Guillemart was in 1697 de eerste wijnboer in Sacy, er zouden er nog vele volgen. In 1988 nam Jean-Philippe gefaseerd het bedrijf over en in 2008 opende hij zijn eigen wijnmakerij. Zijn filosofie is om te werken met veel respect voor het milieu en bodemleven te behouden of te verbeteren.
Vandaag de dag beslaat het domein 7,6 hectare verspreid over drie communes die geclassificeerd zijn als Premier Cru op de Petite Montagne de Reims, 3 percelen in Les Mesneux, 30 in Sacy, 6 percelen Villedommange en 1 in Gueux.

De nauwe band met het terroir en de wijnstokken stelt ons ze in staat om weloverwogen beslissingen te nemen, afgestemd op de specifieke kenmerken van elk perceel. Als erkenning voor deze aanpak is het domein sinds 2017 HVE-gecertificeerd (Haute Valeur Environnementale). 

De expertise van Champagne Jean-Philippe Trousset is een kostbaar erfgoed, van generatie op generatie doorgegeven, dat zich vertaalt in Champagnes van onvergelijkbare kwaliteit en elegantie. Elke fles is het resultaat van nauwgezet vakmanschap en aandacht voor detail, en weerspiegelt de passie en toewijding aan uitmuntendheid.

Blijf op de hoogte

Maandelijks informatie ontvangen over onze bijzondere wijnen?

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »