2022

Aloxe-Corton, Jules (red)

Log in voor prijs informatie
84 op voorraad
  • 100% van alle exclusieve en bijzondere wijnen in huis
  • Gratis verzending vanaf €500 excl. btw
  • Klantenservice tot je dienst
  • Jarenlange ervaring als sommeliers

Productinformatie

Lorraine Senard Pereira nam als 22-jarige het domein in 2000 van haar vader over. 2002 wit was haar eerste zelfstandige oogst, gevolgd door de rode wijnen in 2005. Haar wijnen wijken namelijk wel degelijk af van die van haar vader, Philippe Senard. Tegenwoordig zijn die wijnen duidelijk zachter en harmonieuzer. Comte Senard biedt tegenwoordig weer de ruime zekerheid van een echte bourgogne van hoog niveau.

Lorraine Senard produceert een zestal grands crus van de Cortonheuvel, waarvan de monopole Clos de Meix met 1,64 ha het hoogtepunt resultaat biedt.

Deze cuvée in een eerbetoon aan de oprichter Jules Senard. Het fruit komt van 30 jaar oude stokken in meerdere lieux-dits verspreid over het hele dorp: : Les Bruyeres, les Boutières, LesMorais, Les Caillettes en les Nujots.

Het resultaat is een prachtige expressie van het terroir van Aloxe. Mede door de vergisting met een deel hele trossen vertoont deze wijn aanzienlijk meer structuur en concentratie dan andere regionale wijnen. De wijn rijpt 14 maanden in eiken, waarvan 40% nieuw eiken.

Aantrekkelijke donker robijnrode kleur met aangename neus met rood fruit maar ook vanille, drop, noten en crème de cassis. In de mond wint hij aan kracht, aanhoudend fruitig en met lange afdronk.

Je beoordeling toevoegen

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Blijf op de hoogte

Maandelijks informatie ontvangen over onze bijzondere wijnen?

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »