2022

Chablis Grand Cru, Blanchot

Log in voor prijs informatie
24 op voorraad
  • 100% van alle exclusieve en bijzondere wijnen in huis
  • Gratis verzending vanaf €500 excl. btw
  • Klantenservice tot je dienst
  • Jarenlange ervaring als sommeliers

Productinformatie

Wijnmaker Marie-Ange Robin is de vierde generatie wijnbouwers in de familie. Het was haar vader Guy die, perceel voor perceel, Chablis wijngaarden kocht en aanplanten in de jaren 50 en 60 - in die tijd verlieten veel wijnboeren Chablis omdat het wijnbouw in dit koude gebied te lastig was. Maar het was Marie-Ange die het wijnhuis naar grote hoogte bracht.

Domaine Guy Robin beschikt over een rijke, zo niet de rijkste, collectie van oude wijnstokken. Ongeveer 80% van de wijn van de wijnstokken – verspreid over 5 grand cru’s en 4 premier cru’s zijn ‘Vieilles Vignes’.

Deze oude stokken, en traditionele vinificatie methodes zorgen ervoor dat er maar weinig Chablis wijnen zijn met zoveel karakter, concentratie en complexiteit als de wijnen van Marie-Ange. De wijnen zijn over de hele linie; verleidelijk, rijk en smeuïg.

Deze fantastische wijngaard (13,14ha) ligt aan het zuidelijk uiteinde van de beroemde grand cru rij in Chablis, aan de monding van een vallei. Op een steile oostelijk georiënteerde helling met witte grond (vandaar de naam), tegenover de Montée de Tonnere aan de overkant van de vallei. Deze ligging, goed blootgesteld aan een koele luchtstroom en de zon die vroeg in de namiddag wegvalt, zorgt voor een koelere site en laat de druiven langzaam en volledig rijpen. Deze extra tijd levert een Chablis op met een ongelooflijke diepte en complexiteit die eerder finesse dan kracht uitstraalt.

Het domein bezit slechts 0,2ha, de weinige stokken van de familie behoren tot de oudste in Chablis, velen meer dan 100 jaar. Dit betekend dat de stokken zeer weinig druiven produceren maar met enorme concentratie. Jaarlijks worden er maar 1000 flessen geproduceerd!

Chablis in optima forma.

Je beoordeling toevoegen

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Blijf op de hoogte

Maandelijks informatie ontvangen over onze bijzondere wijnen?

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »