2022

Chablis Grand Cru, Valmur

Log in voor prijs informatie
60 op voorraad
  • 100% van alle exclusieve en bijzondere wijnen in huis
  • Gratis verzending vanaf €500 excl. btw
  • Klantenservice tot je dienst
  • Jarenlange ervaring als sommeliers

Productinformatie

Wijnmaker Marie-Ange Robin is de vierde generatie wijnbouwers in de familie. Het was haar vader Guy die, perceel voor perceel, Chablis wijngaarden kocht en aanplanten in de jaren 50 en 60 - in die tijd verlieten veel wijnboeren Chablis omdat het wijnbouw in dit koude gebied te lastig was. Maar het was Marie-Ange die het wijnhuis naar grote hoogte bracht.

Domaine Guy Robin beschikt over een rijke, zo niet de rijkste, collectie van oude wijnstokken. Ongeveer 80% van de wijn van de wijnstokken – verspreid over 5 grand cru’s en 4 premier cru’s zijn ‘Vieilles Vignes’.

Deze oude stokken, en traditionele vinificatie methodes zorgen ervoor dat er maar weinig Chablis wijnen zijn met zoveel karakter, concentratie en complexiteit als de wijnen van Marie-Ange. De wijnen zijn over de hele linie; verleidelijk, rijk en smeuïg.

Valmur is een 12,89ha grote grand cru wijngaard en vormt een wig tussen Grenouilles en Les Clos grand cru wijngaarden. Hier maakt niet de blootstelling maar het mesoklimaat het verschil! De vallei is omsloten met weinig luchtstromen. Hierdoor wordt het in de zomer een soort oven en daarnaast kan het in de winter uitzonderlijk koud zijn omdat de lucht niet wegstroomt.

De familie heeft in de jaren 1950 en 1960 land vrijgemaakt in de buurt van de bosrand om hier hun wijnstokken aan te planten. Tegenwoordig is de famili, met 2,6ha, de grootste eigenaar in Valmur grand cru.

In de basis bevat de bodem is Valmur meer klei dan bijvoorbeeld Vaudésir grand cru, daarom minder aromatisch maar met een opmerkelijk gewicht. Maar de wijngaarden van Marie-Ange liggen hoog, hier is de grond dun, wat zorgt voor wijnen met een heleboel kalkachtige, nerveuze energie.

Je beoordeling toevoegen

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Blijf op de hoogte

Maandelijks informatie ontvangen over onze bijzondere wijnen?

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »