2020

Chapelle-Chambertin Grand Cru

Log in voor prijs informatie
3 op voorraad
  • 100% van alle exclusieve en bijzondere wijnen in huis
  • Gratis verzending vanaf €500 excl. btw
  • Klantenservice tot je dienst
  • Jarenlange ervaring als sommeliers

Productinformatie

De Chapelle-Chambertin Grand Cru 2020 van Perrot-Minot toont de topkwaliteit van deze gewaardeerde producent. Perrot-Minot is een Bourgondisch wijnhuis met een rijke geschiedenis, dat bekend staat om het maken van wijn met grote zorg en aandacht voor het terroir.

Deze Grand Cru ligt op een langzaam aflopende helling. Het is een van de meest zonnige en vroegrijpende gebieden van Gevrey-Chambertin, die vaak enkele dagen eerder rijpt dan de Chambertin. De bodem bestaat uit witte kalksteenblokken waarvan de doorlaatbaarheid voor een perfecte drainage zorgt. Bovenaan de wijngaard komen enkele rotsen tevoorschijn uit deze marmeren kalksteenbodem.

Dieppaarse kleur, met aanvankelijk een licht vlezig aroma. Het fruit heeft een rijke, luxueuze stijl en is zowel dicht als zwaar, met behoud van frisheid. Dit is een stijlvolle en intrigerende wijn, met een goede dichtheid en persistentie. Hij is zeker rijp, met de smaak van donkere frambozen. De inzet van Perrot-Minot voor de traditionele manier van wijnmaken en de aandacht voor het terroir garanderen dat deze Chapelle-Chambertin Grand Cru het gebied belichaamt.

Je beoordeling toevoegen

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Blijf op de hoogte

Maandelijks informatie ontvangen over onze bijzondere wijnen?

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »