2018

Charmes-Chambertin Grand Cru (magnum)

Log in voor prijs informatie
6 op voorraad
  • 100% van alle exclusieve en bijzondere wijnen in huis
  • Gratis verzending vanaf €500 excl. btw
  • Klantenservice tot je dienst
  • Jarenlange ervaring als sommeliers

Productinformatie

Met de Charmes-Chambertin Grand Cru 2018 heeft Pierre Naigeon bewezen toegewijd te zijn aan het maken van uitstekende Bourgogne wijnen. Ze hebben een reputatie opgebouwd voor traditionele wijnbereidingsmethoden en duurzaamheidspraktijken, waarbij ze trouw blijven aan het terroir.

Charmes-Chambertin is een van de minder bekende grand cru-locaties in Gevrey-Chambertin. Er groeien enkel Pinot Noir druiven die rode wijnen produceren met een zachtere smaak in vergelijking met die van andere grand cru wijngaarden in de regio.
Deze wijngaard ligt aan de Côte d'Or, net onder het beroemde Chambertin-klimaat, en de hellingen zijn de ondiepste en laagste binnen de grand cru gordel. Hij ligt vlakbij de grens met Morey-Saint-Denis. De wijngaard is opgedeeld in verschillende blokken met kleine weggetjes of muurtjes ertussen. De bodem is stenig en goed gedraineerd met een dunne laag kiezelachtige kalkhoudende bovengrond bovenop een diepe, rotsachtige basis.

Naarmate je naar het hoger gelegen deel van het plot gaat, neemt de hoeveelheid klei af, waardoor er een meer dorre, lossere kalkbodemsamenstelling overblijft. Dit specifieke terroir draagt bij tot de uitgesproken kwaliteiten van de wijnen uit Charmes-Chambertin.

Je beoordeling toevoegen

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Blijf op de hoogte

Maandelijks informatie ontvangen over onze bijzondere wijnen?

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »