2022

Chassagne-Montrachet 1er Cru, Blanchot-Dessus

Log in voor prijs informatie
18 op voorraad
  • 100% van alle exclusieve en bijzondere wijnen in huis
  • Gratis verzending vanaf €500 excl. btw
  • Klantenservice tot je dienst
  • Jarenlange ervaring als sommeliers

Productinformatie

Domaine Jean-Noël Gagnard wordt momenteel beheerd door Caroline Lestimé, die naast dit domein ook haar négociant bedrijf runt. Domaine Jean-Noël Gagnard beheert 9 hectare wijngaarden, voornamelijk in de Chassagne-Montrachet streek. Caroline produceert wijn op dezelfde manier als haar vader, al zien we de laatste tijd wel veranderingen. Vooral de wijngaarden worden op een biodynamische manier bewerkt. De wijnen hebben een klassiek karakter en kennen geen opmaak. De definitie van een grote Bourgogne producent.

Verscholen aan de voet van Le Montrachet (noorden) en westelijk grenzend aan Criots-Batard ligt de kleine wijngaard Blanchot-Dessus (1,17ha). De ligging, alhoewel de wijngaard relatief vlak is, is perfect. De bodem bestaande uit platen kalksteenmarmer goed drainerend, wat zorgt voor water stress. De beste Blanchot-Dessus wijnen doen niet onder voor de wijnen uit Criots-Batard.

Jean-Noël Gagnard heeft een klein perceel van 0,13ha. De wijn heeft een heldere kleur met lichtgroene tinten. Blanchot geeft zoals altijd een rijkere stijl, lindebloesem en rijp fruit maar het boeket is zachter dan bij Caillerets – met een boterachtige textuur. De essentiële zuurgraad zorgt voor spanning en energie. De wijn is jong al zeer toegankelijk maar zal met de tijd een prachtige evolutie laten zien.

Niet te verwarren met Blanchot Dessous(1,86ha), deze wijnstokken staan op diepere rijkere grond en als basis Chassagne gelabeld. 

Je beoordeling toevoegen

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Blijf op de hoogte

Maandelijks informatie ontvangen over onze bijzondere wijnen?

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »