2019

Santenay 1er Cru, Clos de Tavannes (red)

Log in voor prijs informatie
35 op voorraad
  • 100% van alle exclusieve en bijzondere wijnen in huis
  • Gratis verzending vanaf €500 excl. btw
  • Klantenservice tot je dienst
  • Jarenlange ervaring als sommeliers

Productinformatie

Domaine Jean-Noël Gagnard wordt momenteel beheerd door Caroline Lestimé, die naast dit domein ook haar négociant bedrijf runt. Domaine Jean-Noël Gagnard beheert 9 hectare wijngaarden, voornamelijk in de Chassagne-Montrachet streek. Caroline produceert wijn op dezelfde manier als haar vader, al zien we de laatste tijd wel veranderingen. Vooral de wijngaarden worden op een biodynamische manier bewerkt. De wijnen hebben een klassiek karakter en kennen geen opmaak. De definitie van een grote Bourgogne producent.

Net over de grens van Chassagne-Montrachet ligt de premier cru wijngaard Clos de Tavannes, in het noordelijke uiteinde van Santenay. De wijngaard is 5,3ha groot en ligt op de lagere hellingen van de Côte d'Or met de bekende premier cru La Comme erboven.

De bodem heeft hier meer mergel en klei dan in de zuidelijke delen van Santenay, met een verkruimelde grindlaag op een kalkstenen ondergrond. Het zuidoostelijke aspect stelt de wijnstokken bloot aan de ochtendzon, terwijl terwijl schaduw in de namiddag helpt om het rijpingsproces in evenwicht te brengen.

De wijngaard dankt zijn naam aan zijn vroegere eigenaars, de aristocratische familie Saulx de Tavannes, wiens titel teruggaat tot de middeleeuwen.

Het perceel van Jean Noël Gagnard is slechts 0,13ha groot net voor de officiële grens met Chassagne-Montrachet. Wijnen uit Clos de Tavannes behoren tot de chicste en kwalitatief beste Santenays, soms doen ze zelfs denken aan de wijnen uit Cote de Nuits.

Je beoordeling toevoegen

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Blijf op de hoogte

Maandelijks informatie ontvangen over onze bijzondere wijnen?

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »