2020

Chassagne-Montrachet 1er Cru, Les Boirettes

Log in voor prijs informatie
47 op voorraad
  • 100% van alle exclusieve en bijzondere wijnen in huis
  • Gratis verzending vanaf €500 excl. btw
  • Klantenservice tot je dienst
  • Jarenlange ervaring als sommeliers

Productinformatie

Domaine Jean-Noël Gagnard wordt momenteel beheerd door Caroline Lestimé, die naast dit domein ook haar négociant bedrijf runt. Domaine Jean-Noël Gagnard beheert 9 hectare wijngaarden, voornamelijk in de Chassagne-Montrachet streek. Caroline produceert wijn op dezelfde manier als haar vader, al zien we de laatste tijd wel veranderingen. Vooral de wijngaarden worden op een biodynamische manier bewerkt. De wijnen hebben een klassiek karakter en kennen geen opmaak. De definitie van een grote Bourgogne producent.

Les Boirettes 2,84ha, ligt laag op de heuvel op de zuidelijke grens van Chassagne-Montrachet, het heeft een ijzerrijke bodem die zeer geschikt is voor zowel witte als rode wijnen. Boirettes wordt zelden als naamgever gebruikt maar is bijvoorbeeld de wijngaard waar alle druiven voor de Morgeot cuvée van Vincent Morey.

Het perceel van Domaine Jean-Noël Gagnard ligt achter de abdij boven de kapel. Het zijn jonge wijnstokken en er wordt met paarden geploegd om de grond luchtig te houden wat de biodiversiteit en uiteindelijk de opbrengst per stok verhoogd.

De wijn is medium pale/lemon met een fruitige neus. In de mond elegant en mooi geparfumeerd met een levendigheid die lang doorgaat.

Je beoordeling toevoegen

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Blijf op de hoogte

Maandelijks informatie ontvangen over onze bijzondere wijnen?

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »