2022

Chablis Cairn

Log in voor prijs informatie
Niet op voorraad
  • 100% van alle exclusieve en bijzondere wijnen in huis
  • Gratis verzending vanaf €500 excl. btw
  • Klantenservice tot je dienst
  • Jarenlange ervaring als sommeliers

Productinformatie

Deze 0,39 hectare grote wijngaard in een microvallei in zijn geboortedorp werd in 2000 aangeplant door zijn vader, Christian Michaut en ligt aan de basis van Domaine 47N3E.

Het is een perceel met een rijke geschiedenis, beplant met onderstammen die doorgaans voorbehouden zijn aan de Grands Crus. Deze onderstammen passen zich perfect aan aan de slib- en kleirijke bodem van het perceel, maar zijn veeleisend en gevoelig voor ziektedruk, wat betekent dat ik deze wijnstokken apart moet bewerken.

Cairn vereist ook speciale aandacht tijdens de oogst om ervoor te zorgen dat de druiven worden geplukt wanneer ze volledig rijp zijn. De druiven worden onmiddellijk geperst en het heldere sap wordt gevinifieerd in roestvrijstalen vaten. De zachte gisting wordt geregeld door de gisten en bacteriën die van nature aanwezig zijn in het druivensap en in de kelder...

Cairn is een Chablis met een uitgesproken persoonlijkheid. Na de alcoholische gisting rijpt hij 12 maanden in kuipen en nieuwe eiken vaten uit het nationale bos van Bertanges.

Je beoordeling toevoegen

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Blijf op de hoogte

Maandelijks informatie ontvangen over onze bijzondere wijnen?

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »