2021

Hermitage, Les Rocoules (white)

Log in voor prijs informatie
6 op voorraad
  • 100% van alle exclusieve en bijzondere wijnen in huis
  • Gratis verzending vanaf €500 excl. btw
  • Klantenservice tot je dienst
  • Jarenlange ervaring als sommeliers

Productinformatie

Het jaar 2021 was een uitstekend jaar voor witte wijnen uit de Noord-Rhône. Deze blend van Marsanne (+/- 85%) en Rousanne (+/-15%) is keer op keer één van de beste witte wijnen van de appellatie. De voornamelijk 100+ jaar oude wijnstokken van Les Rocoules staan op een klei klei/kalk/alluviale steenachtige bodem.

Het is een niet te missen stap omhoog in complexiteit en concentratie, zowel aromatisch als in de mond ten opzichte van de reguliere witte Hermitages van Marc Sorrel. Deze wijn heeft een enorm bewaarpotentieel en zal zich nog voor tientallen jaren positief evalueren. Marc gelooft zelfs dat deze witte Hermitage ouderwaardiger is dan de rode Hermitage, hij maakt jaarlijks slechts 5 vaten (125 kisten).

Een krachtige rijke neus met een boeket van zoete bloemen, acacia, amandelbloesem en rijp tropisch fruit met een geroosterde en kruidige ondertoon. In de mond komt de wijn direct binnenstormen, breed en vet met een heerlijke mineraliteit. De smaken zijn krachtig en precies, net als de eindeloze afdronk die gedomineerd wordt door honingachtige, bloemige en kruidige smaken.

Je beoordeling toevoegen

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Blijf op de hoogte

Maandelijks informatie ontvangen over onze bijzondere wijnen?

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »