2015

Meursault 1er Cru, Les Charmes

Log in voor prijs informatie
11 op voorraad
  • 100% van alle exclusieve en bijzondere wijnen in huis
  • Gratis verzending vanaf €500 excl. btw
  • Klantenservice tot je dienst
  • Jarenlange ervaring als sommeliers

Productinformatie

Vincent Durrieu is de vijfde generatie van de familie die het domein bewerkt en de zeer traditionele Bourgondische methodes voortzet, een nobele traditie. Domaine Potinet-Ampeau is één van de weinige domeinen die wijn maakt en ze vervolgens in eigen kelder bewaart en laat rijpen tot ze in de beste periode komen, alvorens ze worden vrijgegeven. 

Een zeldzaam geval, een producent die zijn wijnen achterhoudt tot ze in de beste periode komen. Geweldig!

‘’Charmes’’ of ‘’Les Charmes’’ is één van de grootste en bekendste Premier Cru wijngaarden van Meursault. Gelegen op de zuidkant van een lagere helling van de Côte d'Or, met topklimaten Perrieres erboven en Genevrieres aan de noordelijke grens.

De rotsachtige, kalkhoudende bodem is dun en goed gedraineerd, dit maakt het tot één van de beste terroirs in de Côte de Beaune. De laag kalksteen is gebroken dit helpt de wijnstokken om diepe en complexe wortelsystemen te ontwikkelen.

De helling van Charmes is relatief zacht, lang niet zo steil als bijvoorbeeld Perrieres. Toch is de helling genoeg om te profiteren van de ochtendzon en de beschermen tegen de felle middagzon. Deze perfecte combinatie tussen warme en koele invloeden zorgt voor een lange, langzame rijping waardoor de druiven een rijke complexe smaak ontwikkelen zonder hun zuurgraad te verliezen.

Deze Charmes is medium goud van kleur, door de tijd is het eiken mooi geïntegreerd. In de neus rijke citrus tonen met lichte biscuit en nootachtige aroma’s. In de mond uitgesproken fruitig, duidelijke eikentoets maar met levendige zuren die deze wijn een scherpe spanning geven.

 

Je beoordeling toevoegen

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Blijf op de hoogte

Maandelijks informatie ontvangen over onze bijzondere wijnen?

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »