2022

Puligny-Montrachet 1er Cru Clos de la Jaquelotte

Log in voor prijs informatie
11 op voorraad
  • 100% van alle exclusieve en bijzondere wijnen in huis
  • Gratis verzending vanaf €500 excl. btw
  • Klantenservice tot je dienst
  • Jarenlange ervaring als sommeliers

Productinformatie

Domaine Alvina Pernot. In 2018 richtte Alvina haar eigen négoce op en verbouwde ze de druiven uit de wijngaarden van haar grootvader. Na een strenge selectie van welke percelen het beste bij haar eigen stijl pasten, begon ze met de productie. Alvina wil wijnen maken met wat meer spanning en zoekt daarom druiven van hoger gelegen percelen. Bovendien plukt ze liever vroeger om meer frisheid en spanning te behouden. Vanaf het debuutjaar 2018 gebruikte Alvina Pernot geen nieuwe eik meer. Alle wijnen rijpten op hun droesem in gebruikte vaten, voornamelijk van François Frères, tot ze werden overgeheveld om te worden gebotteld.

Champ Canet bestaat uit verschillende lieu-dit. De gelijknamige Champ Canet is de grootste, gescheiden door een lijn struikgewas van twee kleine percelen in het westen. Het ene staat bekend als 'La Jaquelotte' en het andere zou een uitbreiding zijn van de Clos de la Garenne, ten zuidwesten van Champ Canet.

Hoewel het niet zo steil is als sommige wijngaarden verder naar het zuiden in Puligny, heeft La Jaquelotte vanaf deze positie een goed zicht op het platteland in het oosten en krijgt het dus een goede blootstelling aan de ochtendzon. Dit helpt bij de rijping en de drainage na de regen, wat de concentratie verbetert.

Je beoordeling toevoegen

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Blijf op de hoogte

Maandelijks informatie ontvangen over onze bijzondere wijnen?

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »