André Moingeon et Fils  / Saint-Aubin, Frankrijk

André Moingeon et Fils

Saint-Aubin, Frankrijk

1 Product(en)

Domaine André Moingeon et Fils is al vier generaties lang een gekoesterd familiedomein dat 9,5 hectare cultiveert in de gemeenten Saint-Aubin, Puligny-Montrachet en Chassagne-Montrachet. Het familiedomein produceert het 27.000 flessen per jaar.

Lees meer
Filter resultaten
Jaargang
Prijs
Puligny-Montrachet
Puligny-Montrachet
André Moingeon et Fils
Log in voor prijs informatie

Domaine André Moingeon et Fils is al vier generaties lang een gekoesterd familiedomein dat 9,5 hectare cultiveert in de gemeenten Saint-Aubin, Puligny-Montrachet en Chassagne-Montrachet. Met een rijk erfgoed dat door de jaren heen is doorgegeven, beslaat het familiedomein nu bijna 10 hectare en produceert het 27.000 flessen per jaar. Sommige percelen zijn al meer dan een eeuw in de familie.

Domaine Moingeon André et Fils begon pas echt te bloeien in de jaren 1950, toen André Moingeon het overnam en het domein uitbreidde van een paar hectare zonder gebottelde productie tot een bloeiend bedrijf. In het begin werd de hele productie bij de oogst verkocht.

De groei van het domein zette zich voort in de jaren 2000, vooral in 2003 met de aanplant van 30 are Saint-Aubin 1er Cru " La Châtenière ", een juweel van de Saint-Aubin appellatie. Deze toevoeging vervolledigde het wijngamma tot 2006, toen de eerste oogst na deze uitbreiding op zijn hoogtepunt was. In 2007 sloeg de tragedie echter toe met het voortijdige vertrek van Gérard, die een onuitwisbare stempel drukte op zowel het domein als het dorp.

Een nieuw hoofdstuk begon in 2009 toen Florent, Michel's tweede zoon, terugkeerde naar het domein na twee jaar wijnbouw en oenologie te hebben gestudeerd. Gewapend met kennis en een grenzeloze ambitie, was Florent's belangrijkste doel om de activiteiten van het domein uit te breiden en de kwaliteit van de wijnen voortdurend te verbeteren.

Blijf op de hoogte

Maandelijks informatie ontvangen over onze bijzondere wijnen?

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »