Louis Lequin / Santenay, Frankrijk

Louis Lequin

Santenay, Frankrijk

1 Product(en)

Domaine Louis Lequin is een emblematische wijnmaker van Santenay. Het is een domein dat meer volume kan leveren in oudere wijnjaren, waardoor restaurants spannende wijnen op de kaart kunnen zetten.

Lees meer
Filter resultaten
Jaargang
Wijnsoort
Classificatie
Prijs
Corton Grand Cru, Les Languettes
Corton Grand Cru, Les Languettes
Lequin
Log in voor prijs informatie

Domaine Louis Lequin is gevestigd in Santenay, maar heeft wijngaarden in de hele Côte d’Or: Chassagne-Montrachet, Pommard, Corton en Nuits-Saint-Georges. Het is een landgoed met een rijke familiegeschiedenis die teruggaat tot 1604. In die tijd was de familie al bezig met het cultiveren van haar eigen wijngaarden in Santenay. In 1669 werd de wijngaard “Les Clos Genet” aangeplant en in de loop der jaren werd het een van de belangrijkste percelen. Nu is het Antoine, de zoon van Louis Lequin, die aan het hoofd van het landgoed staat, in de voetsporen van zijn vader, en er komen steeds meer percelen bij. Het landgoed heeft nu ongeveer 7 hectare wijngaarden. Het is een domein dat zichzelf een paar jaar in reserve houdt, zodat we wijnen met rijpheid kunnen waarderen.

Domaine Louis Lequin is een emblematische wijnmaker van Santenay. Het is een domein dat meer volume kan leveren in oudere wijnjaren, waardoor restaurants spannende wijnen op de kaart kunnen zetten. De technieken in de wijngaard en de kelder zijn traditioneel. De druiven gedijen door niet meer te doen dan nodig is. Het resultaat zijn zuivere en zeer drinkbare wijnen. Voor ons is dit een fantastische aanvulling op ons assortiment.

Blijf op de hoogte

Maandelijks informatie ontvangen over onze bijzondere wijnen?

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »