2022

Auxey Duresses 1er Cru, Le Val (red)

Log in voor prijs informatie
96 op voorraad
  • 100% van alle exclusieve en bijzondere wijnen in huis
  • Gratis verzending vanaf €500 excl. btw
  • Klantenservice tot je dienst
  • Jarenlange ervaring als sommeliers

Productinformatie

Domaine Creusefond is een relatief klein familiebedrijf gevestigd in Auxey-Duresses. Vincent is een derde generatie wijnmaker die sinds 2001 met zijn vader Alain Creusefond is gaan samenwerken. Het domein strekt zich uit over een kleine 12ha (9.000 wijnstokken/ha) in de dorpen: Auxey-Duresses, Meursault, Monthelie, Beaune, Volnay en Pommard.

Domaine Creusefond produceert wijnen met een fantastische prijs-kwaliteitverhouding. Alain is van mening dat het terroir moet spreken zonder te veel opsmuk. Het percentage hout hangt af per cuvée maar zal niet meer dan 35% bedragen.

Climat du Val of Le Val is een 8,37ha grote Premier Cru wijngaard, voornamelijk beplant met Pinot Noir en een kleine hoeveelheid Chardonnay. De wijngaard ligt boven het dorp Auxey-Duresses op de naar het zuiden gerichte hellingen van de Mantagne de Bourdon met uitzicht op Saint-Romain. Aan de zuidelijk oriëntatie, relatief lage ligging op de helling en bijbehorende warmte dankt deze wijngaard zijn naam (klimaat van de vallei).

Climat du Val meestal rijkere wijnen dan Les Duresses, de grootste Premier Cru van het dorp.

Je beoordeling toevoegen

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Blijf op de hoogte

Maandelijks informatie ontvangen over onze bijzondere wijnen?

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »