2022

Auxey-Duresses (white)

Log in voor prijs informatie
120 op voorraad
  • 100% van alle exclusieve en bijzondere wijnen in huis
  • Gratis verzending vanaf €500 excl. btw
  • Klantenservice tot je dienst
  • Jarenlange ervaring als sommeliers

Productinformatie

Domaine Jean Pascal ligt in Puligny-Montrachet in de Côte de Beaune. Het domein heeft 15 hectare verspreid over Puligny-Montrachet, Meursault, Volnay en Auxey-Duresses. Het produceert 75% witte wijnen en 25% rode wijnen. Het is een klassiek domein met een modern randje. De wijnen worden gemaakt in de typische Bourgogne stijl en proberen zich niet anders voor te doen dan ze zijn. Een producent van klasse met elegante wijnen.

De wijn wordt gemaakt van de terroirs; Les Vireux, Les Lavières, Les Hautés, die grenzen aan de bekende Meursault Villages Les Luchets en Les Vireuils. Het domein bezit zo’n 1,4ha in dit gebied, de stokken zijn gemiddeld 30 jaar oud en staan op een bodem die rijk is aan kalksteen en klei.

Aangezien het huis gebaseerd is in Puligny-Montrachet komt net zoals de wijnen aldaar ook in deze Auxey – strakke mineraliteit naar voren. De wijn heeft 10 maanden sur lie rijping gehad en nog eens 11 maanden op eiken vaten, waarvan ongeveer 20% nieuw eiken betreft.

Het resultaat is een gastronomische wijn met frisheid, een precieze neus van wit exotisch fruit maar ook met boterachtige aroma’s en amandelen. Allemaal in balans gebracht door mooie mineraliteit en zuurgraad.

Je beoordeling toevoegen

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Blijf op de hoogte

Maandelijks informatie ontvangen over onze bijzondere wijnen?

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »