2022

Chassagne-Montrachet 1er Cru, La Dent de Chien

Log in voor prijs informatie
2 op voorraad
  • 100% van alle exclusieve en bijzondere wijnen in huis
  • Gratis verzending vanaf €500 excl. btw
  • Klantenservice tot je dienst
  • Jarenlange ervaring als sommeliers

Productinformatie

Chateau de la Maltroye ligt in Chassagne-Montrachet en wordt sinds 1939 gerund door de familie Cournut. Het domein strekt zich over ongeveer 16ha in Chassagne-Montrachet en 2 hectare in Santenay uit. De productie bestaat uit 65% wit en 35% rode wijn een indrukwekkende 70% van de totale productie is onder het predicaat Premier Cru of Grand Cru! Ze bezitten delen van de 3 beste percelen in Chassagne: La Romanee, Dent de Chien en Les Grandes Ruchottes. Met totaal 12 verschillende Chassagne-Motrachet 1er cru is Chateau de la Maltroye de grootste eigenaar van Chassagne-Montrachet 1er cru wijngaarden.

Sinds Jean-Pierre Cournut het bedrijf in 1993 overnam van zijn vader kreeg het domein een nieuw elan en behoren de wijnen tot de allerbeste van de regio. De wijnen worden gebotteld in de oude 15e-eeuwse kelders van het Château.

Dent de Chien is een kleine premier cru lieu-dit, bestaande uit 3 kleine percelen ten westen van Le Montrachet. De grootste bevind zich aan de hoofdweg boven les Blanchots Dessus en eentje boven Le Montrachet zelf. De naam vrij vertaald ‘’hondentand’’ is een verwijzing naar de gekartelde stenen die hier uit het land steken.

De drie percelen beslaan slechts 0,64ha, Chateau de la Maltroye is samen met Coffinet-Duvernay de grootste houder van grond. Het heeft een soortgelijke bodem en oriëntatie als de grand cru Le Montrachet. Dit maakt deze wijn tot een zeer gewaardeerde en zeldzame Premier cru.  

Dent de Chien moet niet verward worden met de Murgers des Dents de Chien site, die een stuk hoger ligt (op de Mont-Rachet heuvel) in Saint-Aubin.

In de kelder van Cornut ontwikkelt de wijn een ongekende breedte en lengte met tonen van groene appel, witte bloemen, veel citrus en kruidigheid. Levendig met veel spanning en bijna agressieve mineraliteit met heerlijke concentratie.

Je beoordeling toevoegen

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Blijf op de hoogte

Maandelijks informatie ontvangen over onze bijzondere wijnen?

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »