2022

Chassagne-Montrachet 1er Cru, La Romanée

Log in voor prijs informatie
15 op voorraad
  • 100% van alle exclusieve en bijzondere wijnen in huis
  • Gratis verzending vanaf €500 excl. btw
  • Klantenservice tot je dienst
  • Jarenlange ervaring als sommeliers

Productinformatie

Chateau de la Maltroye ligt in Chassagne-Montrachet en wordt sinds 1939 gerund door de familie Cournut. Het domein strekt zich over ongeveer 16ha in Chassagne-Montrachet en 2 hectare in Santenay uit. De productie bestaat uit 65% wit en 35% rode wijn een indrukwekkende 70% van de totale productie is onder het predicaat Premier Cru of Grand Cru! Ze bezitten delen van de 3 beste percelen in Chassagne: La Romanee, Dent de Chien en Les Grandes Ruchottes. Met totaal 12 verschillende Chassagne-Motrachet 1er cru is Chateau de la Maltroye de grootste eigenaar van Chassagne-Montrachet 1er cru wijngaarden.

Sinds Jean-Pierre Cournut het bedrijf in 1993 overnam van zijn vader kreeg het domein een nieuw elan en behoren de wijnen tot de allerbeste van de regio. De wijnen worden gebotteld in de oude 15e-eeuwse kelders van het Château.

La Romanée is een premier cru wijngaard(3,4ha) die hoog op de hellingen net ten zuiden van het dorp Chassagne-Montrachet ligt. Door erosie en zwaartekracht is de kalkbodem op deze hoogte licht en kiezelachtig. Dus goed gedraineerd en voedselarm -ideaal voor druiventeelt. Dit zie je terug in de wijnen die geconcentreerd en vlezig zijn met minerale tonen, doorgaans met medium body, perzik, amandel en een beetje kamperfoelie.

De wijnen mogen ook de naam La Grande Montagne heten, gezien de ligging zo hoog op de heuvel is dit een meer voor de hand liggende benaming. De naam La Romanée (zigeuner) komt veelvuldig voor in de Côte d'Or en moet niet verward worden met de Premier Cru wijngaard La Romanée in Gevrey-Chambertin of de veel prestigieuzere Grand Crus La Romanée, Romanée-Conti en Romanée-Saint-Vivant in Vosne-Romanée.

Je beoordeling toevoegen

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Blijf op de hoogte

Maandelijks informatie ontvangen over onze bijzondere wijnen?

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »