2022

Chassagne-Montrachet 1er Cru, Les Grandes Ruchottes

Log in voor prijs informatie
6 op voorraad
  • 100% van alle exclusieve en bijzondere wijnen in huis
  • Gratis verzending vanaf €500 excl. btw
  • Klantenservice tot je dienst
  • Jarenlange ervaring als sommeliers

Productinformatie

Chateau de la Maltroye ligt in Chassagne-Montrachet en wordt sinds 1939 gerund door de familie Cournut. Het domein strekt zich over ongeveer 16ha in Chassagne-Montrachet en 2 hectare in Santenay uit. De productie bestaat uit 65% wit en 35% rode wijn een indrukwekkende 70% van de totale productie is onder het predicaat Premier Cru of Grand Cru! Ze bezitten delen van de 3 beste percelen in Chassagne: La Romanee, Dent de Chien en Les Grandes Ruchottes. Met totaal 12 verschillende Chassagne-Motrachet 1er cru is Chateau de la Maltroye de grootste eigenaar van Chassagne-Montrachet 1er cru wijngaarden.

Sinds Jean-Pierre Cournut het bedrijf in 1993 overnam van zijn vader kreeg het domein een nieuw elan en behoren de wijnen tot de allerbeste van de regio. De wijnen worden gebotteld in de oude 15e-eeuwse kelders van het Château.

Les Grandes Ruchottes is een 2,1ha grote wijngaard in het midden van vele premier cru wijngaarden in Chassagne-Montrachet. Het ligt relatief hoog op de helling met een top van 280m boven de zeespiegel. Met Cailleret iets ten noorden en het kleine La Grande Montagne en de grotere lieu-dit En Virondot, ten oosten, hoger op de heuvel.

Zo hoog op de helling in de bodem dun en steenachtig. De bovenlaag bestaande uit kalk-klei/mergel bevordert diepe wortelgroei, wat zorgt voor concentratie en mineraliteit. De vrij steile helling (zeker voor Chassagne) zorgt voor goede en extra blootstelling aan de ochtendzon. Technisch gezien maakt Les Grandes Ruchottes deel uit van het climat La Grande Montagne, hierdoor mogen wijnen van dit perceel ook deze naam dragen.  

Maltroye bezit één perceel van 0,29ha in het noordwestelijke deel van Grandes Ruchottes, ingeklemd tussen de percelen van Ramonet en Moreau. Mooie elegante neus met prominent mineraal en reductief karakter met aroma’s van witte bloemen, citrus en exotische touch. De druiven hebben de wijn een indrukwekkende concentratie gegeven met heerlijk gestructureerde smaken en volle body. Deze wijn is in één woord heerlijk! Maar is wel een wijn die met de jaren nóg beter zal worden.

Je beoordeling toevoegen

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Blijf op de hoogte

Maandelijks informatie ontvangen over onze bijzondere wijnen?

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »