2019

Clos Vougeot Grand Cru

Log in voor prijs informatie
4 op voorraad
  • 100% van alle exclusieve en bijzondere wijnen in huis
  • Gratis verzending vanaf €500 excl. btw
  • Klantenservice tot je dienst
  • Jarenlange ervaring als sommeliers

Productinformatie

Met de Clos Vougeot Grand Cru 2019 heeft Domaine Thibault-Liger Belair bewezen toegewijd te zijn aan het maken van uitstekende Bourgogne wijnen. Dit domein is sinds 1720 eigendom van de familie Liger-Belair en heeft een rijke geschiedenis van 250 jaar. In 2001 kwam Thibault in het bedrijf en nam de wijngaarden over, waardoor het domein veranderde in het gerenommeerde Domaine Thibault Liger-Belair. Daarvoor studeerde Thibault vinificatie en oenologie in de Beaujolais aan de Moulin a Ven. Hij werkte ook voor een communicatiebedrijf in Parijs. In 2001 besloot Thibault zijn ware roeping te volgen en zelf wijn te gaan maken.

0,75 hectare wijngaarden, waarvan 40% is aangeplant in 1992 en 60% in 1944. Het perceel van Thibault ligt in het zuidelijke deel van de appellation, op de hoek van de muur die Les Echézeaux scheidt van Clos-Vougeot, in de lieu dit van Les Baudes Basses.

De originaliteit ligt in de lengte van de rijen, die zich over meer dan 200 meter uitstrekken over drie verschillende bodemsoorten:

  • Kiezelgrond met een hoog kleigehalte
  • Kiezelgrond met een hoog gehalte aan rode klei, rijk aan ijzeroxide.
    ijzeroxide
  • Een fijnere klei-slibbodem

In Bourgogne spreekt men vaak van een "afgeronde" cuvée omdat hij alle bodemtypes bevat die in de appellation voorkomen.

Je beoordeling toevoegen

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Blijf op de hoogte

Maandelijks informatie ontvangen over onze bijzondere wijnen?

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »