2021

Hermitage, Le Gréal (red)

Log in voor prijs informatie
3 op voorraad
  • 100% van alle exclusieve en bijzondere wijnen in huis
  • Gratis verzending vanaf €500 excl. btw
  • Klantenservice tot je dienst
  • Jarenlange ervaring als sommeliers

Productinformatie

Le Gréal is het vlaggenschip en hoogtepunt van het domein, een unieke wijn die een trouwe aanhang heeft opgebouwd voor zijn decadente, vorstelijke stijl. De 2021 vintage wijkt af van de norm. Normaliter wordt bij het maken van deze wijn gebruik gemaakt van 100% hele trossen, voor de 2021 is 90% ontsteelt.

Hierdoor voelt hij minder massief aan, is sappiger, helderder en evenwichtiger dan zijn voorgangers. Toch zijn de kenmerkende kruidige tonen door de 10% hele tros die Guillaume in de blend heeft gehouden, duidelijk herkenbaar. Volgens Guillaume herinnerd deze vintage aan een stijl die voor het laatst in de jaren 90 werd aangetroffen.

De wijn mag dan afwijken van de standaard maar is zeker niet minder. Het is een heerlijke wijn die ondanks zijn slankere stijl zou hij fantastisch moeten rijpen. Eén ding dat constant blijft, is de herkomst van het fruit: 90% is afkomstig van het bejubelde perceel Le Méal, 10% van Les Gréffieux, op de helling van Hermitage, van wijnstokken die dateren uit de jaren 1920. Een kleine hoeveelheid Marsanne tussen de Syrah voegt frisheid toe en verzacht de tannines.

Je beoordeling toevoegen

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Blijf op de hoogte

Maandelijks informatie ontvangen over onze bijzondere wijnen?

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »