2021

La Grande Rue Grand Cru (monopole)

Log in voor prijs informatie
9 op voorraad
  • 100% van alle exclusieve en bijzondere wijnen in huis
  • Gratis verzending vanaf €500 excl. btw
  • Klantenservice tot je dienst
  • Jarenlange ervaring als sommeliers

Productinformatie

La Grande Rue is het paradepaardje van het domein, 'hun' monopole is gelegen tussen La Tâche, La Romanée-Conti en La Romanée. Domaine Nicole Lamarche bezit dus de volledige wijngaard! Deze wijngaard in de zuidelijke helft van Vosne-Romanée is slechts 1,65ha groot, daarmee is het één van de kleinste appellaties van Frankrijk. De wijntstokken zijn aangeplant in 1979.

Het terroir is vergelijkbaar met zijn bekendere buren, de kiezelachtige kalksteenbodems en oostelijke aspect maken het perfect voor Pinot Noir. Doordat het aandeel klei laag is draineert de grond goed maar houdt tegelijkertijd genoeg water vast voor het groeiseizoen.

Door de ligging profiteert de wijngaard optimaal van de zon. Dit helpt de druif om de juiste rijping te bereiken in het koele klimaat van de Bourgogne. De druiven een goede balans van zuren, wat zorgt voor rode wijnen van hoge kwaliteit met een lange levensduur.

Binnen dit stukje Vosne-Romanée by far de beste prijs-kwaliteit wijn die je kunt vinden waarvan het imago de laatste jaren enorm stijgende is. Een schaap in wolfskleren met een enorme, maar subtiele kracht. Heel erg Vosne-Romanée met veel potentie.

Je beoordeling toevoegen

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Blijf op de hoogte

Maandelijks informatie ontvangen over onze bijzondere wijnen?

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »