2021

l'Aligoté

Log in voor prijs informatie
14 op voorraad
  • 100% van alle exclusieve en bijzondere wijnen in huis
  • Gratis verzending vanaf €500 excl. btw
  • Klantenservice tot je dienst
  • Jarenlange ervaring als sommeliers

Productinformatie

Aligoté sneeuwt door het overweldigende Chardonnay geweld dikwijls onder, maar dit is onterecht. Deze druivensoort levert vaak prachtige pure, frisse en toegankelijke wijnen op en doordat er minder vraag is zijn ze ook, zeker voor Bourgone begrippen, aangenaam geprijsd.

Carrette streeft ook deze puurheid van de soort en zich  na en produceert deze wijn, van het begin tot het eind, dan ook geheel sulfietvrij!

De wijngaarden staan in de plaats Chasselas in de  lieu-dit "Champ des Voisins" en is slechts 0,43ha groot. De stokken zijn in 2010 aangeplant op een helling, 350m. boven de zeespiegel met een hellingsgraad van 10% en een oostelijke oriëntatie. De grond is een zeer kiezelachtige zandige klei. De wijngaard van Carrette is HVE gecertificeerd ‘’Haute Valeur Environnementale’’.

Na de persing en de bezinking wordt de wijn spontaan vergist met inheemse gisten in temperatuur geregelde RVS-tanks. Hier vind ook de volledige MLF plaats. Waarna de wijn nog 5 maanden rijpt op de droesem(lie).

De wijn is helder bleek goud van kleur. In de neus uitgesproken aroma’s van witte perzik subtiel versterkt door citrus. De rijping op de lie geeft de wijn een levendige maar luchtige structuur waar de MLF zorgt voor romigheid. De smaken van perzik, citroen en pompelmoes komen subtiel tot uiting en laten ruimte voor een verfrissende en dorstlessende afdronk.

Je beoordeling toevoegen

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Blijf op de hoogte

Maandelijks informatie ontvangen over onze bijzondere wijnen?

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »