2022

Meursault 1er Cru, Les Poruzots

Log in voor prijs informatie
48 op voorraad
  • 100% van alle exclusieve en bijzondere wijnen in huis
  • Gratis verzending vanaf €500 excl. btw
  • Klantenservice tot je dienst
  • Jarenlange ervaring als sommeliers

Productinformatie

Domaine Creusefond is een relatief klein familiebedrijf gevestigd in Auxey-Duresses. Vincent is een derde generatie wijnmaker die sinds 2001 met zijn vader Alain Creusefond is gaan samenwerken. Het domein strekt zich uit over een kleine 12ha (9.000 wijnstokken/ha) in de dorpen: Auxey-Duresses, Meursault, Monthelie, Beaune, Volnay en Pommard.

Domaine Creusefond produceert wijnen met een fantastische prijs-kwaliteitverhouding. Alain is van mening dat het terroir moet spreken zonder te veel opsmuk. Het percentage hout hangt af per cuvée maar zal niet meer dan 35% bedragen.

Poruzot is een 11,4ha grote Premier Cru wijngaard, op de middelste helling van de Côte d'Or-wand. Het terroir wordt gedomineerd de kalksteen. De wijngaard is onderverdeeld in drie lieu-dits: Porusot Dessus, Le Porusot en Porusots Dessous.

Het perceel van Creusefond bevindt zich in Porusot Dessus, dit is de hoogste van de drie lieu-dits. Het betreft een relatief dunne strook land met oostelijke oriëntatie, dit langs de helling loopt tussen Les Genevrières in het zuiden en Les Bouchères in het noordwesten. Bovenaan de helling is de grond ondiep en ligt het kalksteen dicht aan de oppervlakte, deze arme grond wordt daarom gezien als de beste locatie binnen Poruzot. Het levert intense, geconcentreerde wijnen op.

Je beoordeling toevoegen

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Blijf op de hoogte

Maandelijks informatie ontvangen over onze bijzondere wijnen?

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »