2022

Saint-Veran 'Les Chatenays'

Log in voor prijs informatie
115 op voorraad
  • 100% van alle exclusieve en bijzondere wijnen in huis
  • Gratis verzending vanaf €500 excl. btw
  • Klantenservice tot je dienst
  • Jarenlange ervaring als sommeliers

Productinformatie

Het woord  Les Chatenays komt van het Latijnse "castenetum", wat kastanjebos betekent. Hoewel deze veel voorkomen in de Morvan, zijn kastanjebomen zeldzaam op het kalksteenplateaus plateau van Chasselas (grens tussen de regio's Mâconnais en Beaujolais)

De stokken zijn aangeplant op een steile helling, 400m boven de zeespiegel met een hellingsgraad van 25-30% en zuidwestelijke oriëntatie. Het perceel is 1ha groot, de stokken zijn gemiddeld 15 jaar oud en de bodem bestaat aan de oppervlakte uit zanderige klei met daaronder een diepe laag kalkhoudende klei.

De druiven worden met de hand geoogst. Alcoholische vergisting vindt plaats in thermisch gestuurde RVS-vaten rond de 18°, waarbij gebruik gemaakt wordt van inheemse wilde gisten. De MLF vindt spontaan en volledig plaats.

De wijn wordt 6 maanden in RVS tanks gerijpt op de droesem(lie), zonder te racken of gebruik te maken van battonage, botteling gebeurt in de lente na de oogst.

Dit resulteert in een heldere lichtgele wijn, met karakteristieke aroma’s aroma's van wit fruit (appel, peer), citrus en witte bloemen. De smaak is evenwichtig, elegant en heeft een verfrissende afdronk.

Je beoordeling toevoegen

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Blijf op de hoogte

Maandelijks informatie ontvangen over onze bijzondere wijnen?

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »