2022

Saint-Véran, Les Mures

Log in voor prijs informatie
Niet op voorraad
  • 100% van alle exclusieve en bijzondere wijnen in huis
  • Gratis verzending vanaf €500 excl. btw
  • Klantenservice tot je dienst
  • Jarenlange ervaring als sommeliers

Productinformatie

De naam van de wijngaard Les Mures (1ha) is geen verwijzing naar het Franse woord voor bramen ‘’ les mûres’’. Maar naar het Latijnse woord voor ‘’prominente rots’’ waar ook het woord morene (opeenhoping van bergpuin) van afgeleid is. Het climat Les Morats dat tevens gelegen is in de Davayé en het zeer bekende wijndorp Morey in de Côte de Nuits, zijn ook afgeleid van dit woord. Het mag daarom geen verrassing zijn dat deze stenen terug te vinden zijn in de wijngaard. Daarnaast bestaat de bodem uit ziltige klei en mergel en is zeer kalkrijk.

Het grootste deel van de stokken staan op een zeer steile helling (30 tot 35%) met noordelijke oriëntatie, 240 tot 270m boven zeeniveau, in de plaats Davayé. De leeftijd van de Chardonnay stokken varieert tussen de 15 en 85 jaar. De druiven worden met de hand geoogst en na het persen vindt de alcoholische vergisting in twee delen plaats. Een deel wordt in temperatuur gereguleerde eikenvaten vergist, dit om de aromatische complexiteit te onthullen. Het tweede deel in RVS-tanks om het fruit te laten spreken. Beide met wilde inheemse gisten. MLF is spontaan en volledig.

De wijnen rijpen 8 tot 10 maanden op de droesem(lie) en worden voor de oogst van het daaropvolgende jaar geassembleerd en gebotteld.

Dit levert een heldere strogele wijn op met een intens aroma, denk aan: Limoen, appelcompote, acacia, peer en bergamot. In de smaak vrij recht, rijk, rond en zacht met een sappige aanhoudende afdronk waar de mineraliteit zich toont.

Je beoordeling toevoegen

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Blijf op de hoogte

Maandelijks informatie ontvangen over onze bijzondere wijnen?

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »