Fontaine de Chaule, Alexandre Fefeu / Petit Chablis, Frankrijk

Fontaine de Chaule, Alexandre Fefeu

Petit Chablis, Frankrijk

1 Product(en)
Filter resultaten
Jaargang
Wijnsoort
Classificatie
Prijs
Petit Chablis
Petit Chablis
Fontaine de Chaule, Alexandre Fefeu
Log in voor prijs informatie

In 2022 produceerde Alexandre Fefeu zijn eerste wijn onder eigen naam – De Alexandre Fefeu Petit Chablis – Fontaine de Chaule was een feit. Dit betekend niet dat Alexandre helemaal nieuw is in de wijnwereld. Al 10 jaar lang doet hij al het werk de wijngaard van zijn grootouders. De wijngaard ligt op de grens van Poilly sur Serein en Yrouerre, in het departement Yonne.

De wijngaard is 1 hectare groot, heeft een zuidzuidoostelijke oriëntatie, hierdoor profiteren de druiven van extra zonlicht. De stokken zijn gemiddeld 30 jaar oud en door zijn opa aangeplant. De bodem bestaat voornamelijk uit het in de regio befaamde Kimmeridgian kalksteen met lager op de heuvel wat klei. In 2022 leverden de stokken genoeg sap voor een productie van 6667 flessen.

Alexandre is een moderne wijnmaker en werkt on-gecertificeerd biologisch. Vertrouwend op de natuur worden alle druiven met de hand geplukt en zijn chemische bestrijdingsmiddelen uit den boze. De wijn rijpt 9 maanden, deels op hout en deels op RVS.

Het harde werk werpt nu zijn vruchten af, hij won al een zilveren medaille in de Concours des Vins de Chablis en ook wij waren tijdens ons bezoek aan de Grand Jours laaiend enthousiast.

Het is alles wat je zoekt in een Petit Chablis, uiteraard de frisheid en mineraliteit  waar de regio bekend om staat met heerlijk groen fruit, maar ook rijpere tonen en een zekere structuur body door het subtiele gebruik van hout en dat met mega prijs/kwaliteitverhouding. 

Wij zijn benieuwd wat de toekomst in petto heeft voor deze nieuwe parel in het assortiment.

Blijf op de hoogte

Maandelijks informatie ontvangen over onze bijzondere wijnen?

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »