Hugues Godmé / Verzenay, Frankrijk

Hugues Godmé

Verzenay, Frankrijk

2 Product(en)

Vijfde generatie wijnmaker uit het Grand Cru dorp Verzenay in Champagne. Het domein heeft 8ha wijngaarden in 4 dorpen: Verzy, Verzenay, Ville-Dommange en Villers-Marmery, allemaal apart gevinifieerd.

Lees meer
Filter resultaten
Jaargang
Wijnsoort
Classificatie
Prijs
Champagne Grand Cru, Blanc de Noir, Extra Brut
Champagne Grand Cru, Blanc de Noir, Extra Brut
Hugues Godmé
Log in voor prijs informatie
Champagne Premier Cru, La Reserve Jardins Premiers, Extra Brut
Champagne Premier Cru, La Reserve Jardins Premiers, Extra Brut
Hugues Godmé
Log in voor prijs informatie

Vigneron Hugues Godmé is de vijfde generatie van zijn familie die Champagne produceert in Verzenay, een dorp dat geclassificeerd is als 100% Grand Cru in het Montagne de Reims gebied. Hij bezit en bewerkt ongeveer 8 hectare wijngaarden, verdeeld over 40 verschillende percelen in 4 dorpen: Verzy, Verzenay, Ville-Dommange en Villers-Marmery, allemaal apart gevinifieerd om de subtiliteit en kracht van het terroir van herkomst zo goed mogelijk tot uiting te laten komen.

Sinds 2006 zet Hugues zich in voor biologische en biodynamische wijnbouw, waarbij hij zich openstelt voor een nieuw perspectief op respect voor het natuurlijke evenwicht van de bodem, de impact op het milieu en het welzijn van de mens. In 2013 kreeg hij het Ecocert-certificaat en in 2014 het Biodyvin-certificaat. Brede, krachtige en evenwichtige champagnes, gemaakt met passie en een sterke traditie, voor een jaarlijkse productie van ongeveer 45.000 flessen.

Het leuke is dat Hugues Godmé nog nauwelijks bekend is bij het grote publiek. Dankzij een tip van Benoît Lahaye (een van de absolute toppers in de Champagne, zijn we bij Hugues gekomen. Kortom, een echte vondst!

Blijf op de hoogte

Maandelijks informatie ontvangen over onze bijzondere wijnen?

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »