2021

Clos de Vougeot Grand Cru

Log in voor prijs informatie
12 op voorraad
  • 100% van alle exclusieve en bijzondere wijnen in huis
  • Gratis verzending vanaf €500 excl. btw
  • Klantenservice tot je dienst
  • Jarenlange ervaring als sommeliers

Productinformatie

Clos de Vougeot is de grootste en een van de beroemdste grand cru-wijngaarden in de Côte de Nuits. De wijngaard beslaat 51 hectare grond en is beroemd om zijn versnippering, hij is verdeeld in 100 percelen en heeft meer dan 80 eigenaren. Ook hier is het terroir enorm gevarieerd met een reeks verschillende bodems en aspecten, grotendeels afhankelijk van de helling.

Het westelijke deel (de bovenkant) wordt gezien als het beste deel,  is het hoogst(255m) zijn licht glooiend met zacht oostelijk aspect en een bodem van slechts 40cm diep. Die is kiezelachtig op een kalkstenen ondergrond. Meer naar beneden wordt de bodem steeds dieper en met een hoger klei gehalte.

Nicole heeft in totaal vier wijngaarden op 3 plots in Clos de Vougeot. Twee plots in het noordwestelijke deel, één in de uiterste zuidwestelijke hoek en één in de zuidoostelijke deel aan de weg naar Beaune. De mogelijkheid om te spelen variëren met deze 3 onderdelen maken het een 'always delivering' wijn. De combinatie van deze druiven maakt een zeer complete en complexe Clos de Vougeot.

Je beoordeling toevoegen

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Blijf op de hoogte

Maandelijks informatie ontvangen over onze bijzondere wijnen?

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »