2022

Mâcon-Milly-Lamartine

Log in voor prijs informatie
720 op voorraad
  • 100% van alle exclusieve en bijzondere wijnen in huis
  • Gratis verzending vanaf €500 excl. btw
  • Klantenservice tot je dienst
  • Jarenlange ervaring als sommeliers

Productinformatie

Deze Macon Milly-Lamartine wordt gemaakt van percelen in de plaatsen Berzé La Ville en Milly-Lamartine. In Berzé is het perceel 1,5ha groot, ligt 375-400m boven zeespiegel met een hellinggraad van 25-30% met zuidwestelijke oriëntatie, de stokken zijn 15 jaar oud. In Milly is het perceel 1ha, ligt 300m boven zeeniveau en heeft een hellingsgraad van 15-20%,  de stokken tussen de 20-30 jaar oud. In beide percelen bestaat de bodem uit klei-kalksteen.

De druiven worden machinaal geoogst op verschillende momenten omdat de druiven uit Berzé en Milly en verschillend rijpen. Ze worden dus apart geoogst en gevinifieerd. De alcoholische vergisting vindt plaats in RVS-tanks bij een temperatuur van +/-18°C. Hiervoor worden wilde inheemse gisten gebruikt en de MLF is spontaan en volledig. De wijn rijpt 6 maanden in de tank op de droesem(lie) zonder racking of batonnage. De wijn wordt in de lente na de oogst geassembleerd en gebotteld.

Dit resulteert in een heldere lichtgele wijn met levendige aroma’s gedomineerd door toetsen van citroen, grapefruit, Granny Smith en een vleugje witte bloemen. Hij is licht en dynamisch, met een verrassende, schone afdronk.

Drink deze wijn 3 jaar na de botteling (en dat is geen straf)

Je beoordeling toevoegen

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Blijf op de hoogte

Maandelijks informatie ontvangen over onze bijzondere wijnen?

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »