2021

Pouilly-Fuissé 1er Cru, Les Crays

Log in voor prijs informatie
Niet op voorraad
  • 100% van alle exclusieve en bijzondere wijnen in huis
  • Gratis verzending vanaf €500 excl. btw
  • Klantenservice tot je dienst
  • Jarenlange ervaring als sommeliers

Productinformatie

‘’Crays’’ is een verwijzing naar de stenige hellingen en kiezelachtige bodems. Deze term en zijn afgeleiden zijn de meest voorkomende namen voor wijnterroirs in Bourgogne. Sinds 2020 heeft deze wijngaard de premier cru status.

Het oppervlak van het perceel is 1ha en is gelegen aan de voet van de rots/helling net achter Domaine Carrette in de plaats Vergisson. De stokken staan 360 tot 400 met boven zeeniveau met een hellingsgraad van 30 à 35 graden.

De druiven worden met de hand geoogst en de alcoholische vergisting vindt plaats in eikenvaten van 228 liter waarvan 10-15% nieuw eiken. Ook deze wijn wordt vergist met wilde inheemse gisten en MLF is wederom spontaan en volledig. De wijn rijpt 10-12 maanden in het vat op de droesem (lie) en wordt voor de oogst van het volgende jaar gebotteld.

Dit resulteert in een prachtige strogele wijn, de geur ademt aroma’s van witte perzik, appelcompote, citruszeste, witte bloemen (meidoorn, kamille), met een vleugje geroosterde en zoete specerijen. In de mond een delicate textuur met aangename frisheid.

De wijn kan twee jaar na botteling gedronken worden maar voor de perfecte harmonie kan hij rustig nog een paar jaar langer liggen.

Je beoordeling toevoegen

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Blijf op de hoogte

Maandelijks informatie ontvangen over onze bijzondere wijnen?

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »