Sebastien Daviaux / Chouilly, Frankrijk

Sebastien Daviaux

Chouilly, Frankrijk

1 Product(en)

Sébastien Daviaux is een derde generatie wijnmaker, gesitueerd in de gouden driehoek van de Champagne: Chouilly, Cramant en Cuis. Dit ''viticulture durable en Chamagne'' gecertificeerde bedrijf heeft respect voor de natuur hoog in het vaandel staan.

Lees meer
Filter resultaten
Jaargang
Wijnsoort
Classificatie
Prijs
Champagne Grand Cru, Blanc de Blancs, Extra Brut
Champagne Grand Cru, Blanc de Blancs, Extra Brut
Log in voor prijs informatie

Wijn maken in de Champagne werd Sébastien Daviaux met de paplepel ingegoten. Als klein kind liep hij al met zijn opa door de wijngaarden van de familie in Chouilly, Cramant en Cuis. Het waren andere tijden. Champagne had nog lang niet de status die het nu heeft verworven; het was vooral hard werken, met de oogst als beloning.

Tegenwoordig zet Sébastien met trots het werk van zijn grootouders en ouders voort. Het terroir, gevormd door het werk van zijn voorouders als wijnboer. De dorpjes dorpjes liggen net onder Épernay en zijn de toegangspoort tot de prestigieuze Côte des Blancs. Hier regeert Chardonnay!

Na het verlaten van het Lycée Viticole d'Avize nam Sébastien sinds 2014 het roer van zijn ouders over. Al snel merkte hij op dat de teeltmethoden geëvolueerd waren. "Wie ver wil komen, zorgt goed voor zijn paard," werd zijn adagium." Door de natuur te respecteren, beloont de wijnstok hen met prachtige druiven.

Sébastien Daviaux is dan ook Viticulture Durable en Champagne gecertificeerd en tevens een Vigneron Independant. Zijn doel is om de authenticiteit, passie en traditie door te vertalen in zijn wijnen.

 

Blijf op de hoogte

Maandelijks informatie ontvangen over onze bijzondere wijnen?

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »