Château de la Maltroye  / Chassagne-Montrachet, Frankrijk

Château de la Maltroye

Chassagne-Montrachet, Frankrijk

0 Product(en)

Château de la Maltroye ligt in het hart van Chassagne-Montrachet en is een van de meest recente toevoegingen aan ons assortiment. Château de la Maltroye is 12 hectare groot en heeft voornamelijk wijngaarden in de Chassagne-Montrachet.

Lees meer
Filter resultaten
Prijs

Château de la Maltroye ligt in het hart van Chassagne-Montrachet en is een van de meest recente toevoegingen aan ons assortiment. Het château is sinds 1939 eigendom van de familie Cournut en produceert zowel witte als rode wijnen. Momenteel staat Jean-Pierre Cournut aan het roer, een gepassioneerd wijnmaker met liefde voor kunst en een enorm talent. Wereldwijd worden zijn wijnen erkend als de top van de Chassagne-Montrachet, waarbij zijn Chassagne-Montrachet 1er cru, la Dent de Chien, er bovenuit steekt. Dit is een bijzondere wijn, gemaakt van wijngaarden die tegen het bovenste deel van de Montrachet liggen. Geologisch lijkt de wijngaard erg op Chevalier-Montrachet; een lichte aardbodem die kalkrijk en stenig is.

Château de la Maltroye is 12 hectare groot en heeft voornamelijk wijngaarden in de Chassagne-Montrachet. Naast de mythische la Dent de Chien is ook de 1er cru wijn La Maltroie een kroonstuk. Het château heeft een monopole van 2,5 hectare waarvan het grootste deel gebruikt wordt voor de productie van rode wijn. Wij zijn er trots op dat wij dit fantastische domein op de Nederlandse markt mogen vertegenwoordigen.

Blijf op de hoogte

Maandelijks informatie ontvangen over onze bijzondere wijnen?

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »