Jérôme Castagnier / Morey-Saint-Denis, Frankrijk

Jérôme Castagnier

Morey-Saint-Denis, Frankrijk

0 Product(en)

Jérôme Castagnier is de eigenaar van Domaine Castagnier en SARL Jérôme Castagnier (het handelshuis). In 2007 richtte Jérôme een handelshuis op dat goed is voor 25% van de totale productie. Domaine Castagnier beslaat 4 hectare.

Lees meer
Filter resultaten
Prijs

Jérôme Castagnier is de eigenaar van Domaine Castagnier en SARL Jérôme Castagnier (het négoce huis). Hij is de vijfde generatie wijnmaker en heeft het domaine tot de ongekende hoogten gebracht waar het nu staat. Oorspronkelijk was het nooit zijn bedoeling om wijn te maken, maar was hij professioneel trompettist in het leger. Na veel wikken en wegen keerde hij in 2004 terug uit Parijs en staat nu aan het roer van het domaine. Zijn ambitie is om het terroir zo goed mogelijk in de wijn naar voren te laten komen. Om dit te doen richt hij zich op de finesse van een Chambolle en de structuur van een Gevrey, die vervolgens samenkomen om de perfecte Morey-Saint-Denis te creëren.

In 2007 creëerde Jérôme een négocianthuis dat goed is voor 25% van de totale productie. Domaine Castagnier is 4 hectare groot en maakt gebruik van biodynamische technieken. Het grootste deel hiervan (2 hectare) is aangeplant in Grand Cru wijngaarden. De druiven worden met de hand geoogst en ondergaan daarna een strenge selectie. Jérôme gebruikt hele tros maceratie afhankelijk van het oogstjaar, maar niet als doel op zich. De wijnen worden verder tussen de 14 à 16 maanden opgevoed in eikenhouten vaten, waarbij Jérôme een strenge selectie maakt op de herkomst van het hout en bij welke wijn dit het beste zou passen. Zijn wijnen zijn fluweelzacht, complex met een mooie expressie van fruit; een eigentijdse en perfectionistische

Blijf op de hoogte

Maandelijks informatie ontvangen over onze bijzondere wijnen?

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »